Per Malmback- Ny teknisk säljare på Chryso Nordic

2018/04/06

I januari fick Chryso Nordic förstärkning på säljsidan med Per Malmback. Han har lång och gedigen erfarenhet av betongindustrin och har arbetat både som konstruktör och som revisor vid certifieringar av produktionssystem.

Per Malmback kommer närmast från RISE CBI Betonginstitutet och har tidigare arbetat på Strängbetong.

– Vi tycker det är väldigt roligt att han har börjat hos oss. Per har kommit in med stor energi och vi är väldigt stolta över att ha honom här, kommenterar Anders Svensson, VD Chryso Nordic.

Per Malmback föddes i Stockholm där han bodde tills han var tolv år då familjen flyttade till trakten av Nossebro i Västergötland. Och karriären tog fart direkt efter examen från 4-årig teknisk linje.

– Jag hade läst med inriktning maskin, men hamnade på byggsidan relativt omgående. Jag började som konstruktör på Strängbetong, som tillverkar prefabricerade betongelement. Efter tio år blev jag kvalitetsansvarig för fabriken med 200 anställda, berättar Per Malmback.

Efter ytterligare några år på Strängbetong bytte Per arbetsgivare till CBI Betonginstitutet, ett dotterbolag till SP numera RISE.

– På CBI var jag som revisor tekniskt ansvarig för provningar av markprodukter som krävdes för kundernas certifieringar. Jag kontrollerade och godkände deras tillverkningssystem för ballast, betong och betongelement. Vid min senaste anställning arbetade jag bland annat åt Nordcert där jag utförde ungefär samma typ av revisioner som på CBI. Och nu är jag här, tillägger han glatt.

Kunskap och integritet
Per ser fram emot att med sin erfarenhet och djupa tekniska kunskap om betongtillverkning kunna hjälpa Chrysos nuvarande och framtida kunder att hitta lösningar som utvecklar deras verksamheter.

– För mig är det oerhört stimulerande när kunderna blir nöjda och jag vet att jag bidragit till att göra deras produktion mer effektiv och lönsam, säger han.

Som kund kan det kännas utelämnande att dela med sig av känslig information, vilket ofta krävs för att nå fram till den bästa lösningen. Men med Per Malmback kan man vara fullständigt trygg med att informationen stannar hos honom.

– Sekretess går som en gyllene tråd genom mitt yrkesliv och min sekretess gäller i all oändlighet. Jag för inte vidare några affärshemligheter, försäkrar han avslutningsvis.

 

Faktaruta:
Namn: Per Malmback
Titel: Teknisk säljare
Ålder: 55
Bor: Herrljunga
Familj: Sambo och två vuxna barn 22 och 24 år samt hunden Mio, en Flatcoated retriever.
Intressen: Tycker om att köra motorcykel. Så när det är fint väder tar han gärna fram sin BMW 750, en lugn och sansad maskin som han säger. Även sommarresidenset vid Vänern strax utanför Mariestad utgör ett stort intresse.