VD:n tackar för 2018 och önskar Gott Nytt 2019

2018/12/20

Tack för ett bra år!

Det har hänt mycket på Chryso Nordic 2018. Under året har betongbranschen i Sverige haft en tillväxtakt på 10-15 procent totalt. Det är i linje med branschens utveckling under fjolåret och vi kan se att även vår omsättning landar på samma höga nivå som vi hade för 2017.

Större säljstyrka och nya produkter

När jag nu så här strax innan julledigheten gör en liten summering av året är det framför allt några saker jag vill lyfta fram.

Först och främst att vi anställt två nya tekniska säljare. Den 1 januari började Per Malmback jobba hos oss. Han har bland annat en bakgrund inom RISE CBI Betonginstitutet och är väldigt kunnig på betong. Vi är mycket glada och stolta över att ha honom med i laget. Det samma gäller för Marcus Hermansson som började hos oss i november. Han har över 15 års erfarenhet av betongindustrin och bidrar med både kunskap och driv till vår organisation. Marcus kommer ni att lära känna bättre inom kort. 

När det gäller vår verksamhet i Norge och Danmark har vi fortsatt att etablera kontakter på de marknaderna. Vi har också tagit hem en del mindre projekt i dessa båda grannländer.

Varje år lanserar Chryso nya produkter. Bland årets produktnyheter hittar man Turbo F100 i vårt accelerationssystem och Premia 522 för prefab-verksamhet. Det kom även nya produkter för rengöring av betongutrustning, Green DeCap 200, och för att underlätta glättning av betong, CHRYSO FiniSafe

Utblick mot 2019

Under 2019 jobbar vi vidare med vår plan för att utvecklas åt rätt håll. Vi kommer bland annat att implementera ett stort nytt affärssystem och förhoppningsvis växer vi med ytterligare en medarbetare framåt hösten. Och så hoppas vi att vi tar hem ett par större projekt i Norge och Danmark också. Vi tror att marknadsutvecklingen planar ut under nästa år, men att vi trots det kan ligga kvar på en stabilt hög omsättningsnivå.

När det gäller produktnyheter för 2019 vet vi att Chryso i Frankrike håller på att utveckla sin Quad-teknologi. Vi har inte alla korten på bordet än, men vet att det handlar om hur man ska lösa problemet med krossad ballast för att säkerställa en bra betongproduktion. Vilket är något vi verkligen ser fram emot.

Till sist vill jag passa på att tacka alla våra kunder, partners och medarbetare för ett bra år.

God Jul & Gott Nytt År!

Anders Svensson
VD Chryso Nordic

Gott nytt år 2019 from CHRYSO on Vimeo.