Möt Marcus Hermansson- vår nye teknisk säljare

2019/01/03

Chryso utökar med teknisk säljare

I november anställdes Marcus Hermansson som teknisk säljare på Chryso Nordic. Med över 15 års erfarenhet av betongindustrin är han en stark tillgång för företaget och dess kunder.

Marcus Hermansson kommer närmast från Borås Betongfabrik där han jobbade i ett och ett halvt år. Innan dess var han yrkesarbetande arbetsledare på Betonggruppen. Han är född och uppvuxen i Bollebygd. På gymnasiet läste han fordonsprogrammet med inriktning transport i Borås. Men kom in på det här med betong ganska snart efter skolan.

– Efter studenten 1998 körde jag lastbil ett par år. Men mitt alpina intresse tog mig till Åre där jag säsongsjobbade på ett hotell under två vintrar. Under sommaruppehållet började jag arbeta på ABTK med broreperationer. Sedan fortsatte jag att jobba med betongrenoveringar på ABTK i ungefär sex år. Efter det provade jag att jobba lite på asfaltsidan också. Innan jag hittade tillbaka till betongindustrin genom anställningen på Betonggruppen, berättar han.

Sedan den 1 november är han anställd på Chryso Nordic som teknisk säljare, vilket innebär att han också har en rådgivande funktion gentemot kunderna. Något som är nog så viktig för att tillgodose kundernas behov och uppnå ett bra slutresultat.

Vet vad slutkunden förväntar sig

Under de cirka 15 år som Marcus arbetat med betong har han hunnit skaffat sig en gedigen branscherfarenhet. Med allt från platsgjutningar av grunder och trappor, konstruktion och reperation av infrastrukturprojekt till betongtillverkning i fabrik. 

– Min kompetens och breda erfarenhet gör att jag vet vad slutkunden förväntar sig i förhållande till årstid och förutsättningar. Och min ambition är att jag ska kunna vägleda kunderna på ett bra sätt i deras val av produkt och dosering etc.

Han ser Chrysos stora forsknings- och utvecklingsavdelning som en stor tillgång, som ger företaget en gedigen grund att stå på.

– Chryso är ett världstäckande bolag som ger oss och våra kunder mycket bra och kvalificerad back-up. Jag förstod inte riktigt hur stort företaget är innan jag började jobba här. Det känns väldigt roligt att vara en del av en så stor grupp samtidigt som man jobbar väldigt nära kunderna i en liten, familjeägd och flexibel organisation som kännetecknar Chryso Nordic.

Just flexibel är också en egenskap som passar väl in på Marcus. Som även beskriver sig själv som öppen och äventyrlig, med intressen som alpin sport och mountainbike.

 

Faktaruta

Namn: Marcus Hermansson
Titel: Teknisk säljare
Ålder: 39
Bor: Sandared utanför Borås.
Familj: Fru och tre barn på fyra, fem och elva år.
Intressen: Förutom familjen så är det alpint och mountainbike som gäller.