Chryso lanserar ny accelerator

2019/02/25
Senaste tillskottet bland Chrysos acceleratorer är Xel Optisol 90. En ny accelerator med plasticerande effekt för kalla förhållanden.

För att få igång betongens härdningsprocess lika bra på vintern som på sommaren har Chryso tagit fram en ny accelerator, CHRYSO Xel Optisol 90, som nu finns i Chryso Nordics sortiment.

– Med CHRYSO Xel Optisol 90 får vi ett snabbare härdningsförlopp vid en lägre temperatur. Och med det kan vi färdigställa betongytan snabbare, berättar Anders Svensson, VD Chryso Nordic.

Extra bra flytegenskaper

– Acceleratorn har också en plasticerande effekt. Men för att ge betongen extra bra flytegenskaper kan Xel Optisol 90 med fördel kombineras med vår superplasticerare CHRYSO Optima 248. När man kombinerar de båda produkterna räcker det med en väldigt liten dosering av Optima 248, tillägger han.

Xel Optisol 90 kan beställas på fat, IBC-tank eller som bulk och fungerar med de flesta cementtyper. Doseringen ligger på allt från 0,5 upp till mellan 2,5 och 3,0 procent. Eftersom den är avsedd att användas när det är kallt passar den väldigt bra för nordiska förhållanden.

– Från oktober till april fyller produkten en bra funktion och har helt klart sin plats i dagens produktion av betong vintertid, kommenterar Anders Svensson avslutningsvis.