CHRYSO®FiniSafe – räddaren i nöden

2019/04/02

CHRYSO®FiniSafe gör det lättare att skapa en bra ytfinish och kan ”rädda” betong som är på väg att bränna för fort.

– Om betongen är på väg att gå ifrån dig så kan du arbeta upp en bra yta igen med FiniSafe, berättar Marcus Hermansson, teknisk säljare på Chryso Nordic.

FiniSafe har tagits fram för att underlätta skurning och glättning under den hårdnande fasen. Det är en vattenbaserad vätska som sprayas på betongen och som vid behov kan appliceras flera gånger utan att påverka betongen negativt.

– Det är en bra produkt så här på våren då betongen har en tendens att bränna för fort. Att tillsätta vatten under ytbehandlingen för att motverka detta skapar färgskiftningar och skadar betongens prestanda. Det slipper man med FiniSafe. Golv och väggar blir lättare att jobba med och får en jämn nyans. Och prestandan bibehålls. Sammantaget leder till ett bättre slutresultat, säger Marcus Hermansson, teknisk säljare på Chryso Nordic.

 

Snyggare ytfinish

FiniSafe passar lika bra på fabriksbetong som på prefabricerade betongelement. Och efter att den applicerats kan betongen få andra ytbehandlingar utan att det krävs ytterligare förberedelser.

– Den underlättar för färgad, polerad och borstad betong, eller betong med exponerad ballast och ger en snyggare ytfinish, tillägger Marcus Hermansson.

Produkten lanserades vid årsskiftet och Chryso Nordics ambition är att den ska få ett genomslag på den nordiska marknaden under våren.