Problem med rost i formar?

2019/09/09

Chryso lanserar nu en helt ny unik produkt för att få bukt med rost i gjutformarna, som har varit ett växande problem i branschen under flera år.

 

Chryso har utvecklat ett formsläppmedel med antikorrosionseffekt som eliminerar/reducerar rost i formar, vilket dessutom resulterar i att det inte blir fortsatta missfärgningar av rost på gjutningen.

 

Den ekonomiska vinningen är minskat mekaniskt underhåll av formar som t.ex. slipning, vilket medför en ökad livslängd av formarna samt bibehållen produktion och driftstopp undviks. 

Chrysos unika Dem Xtra-serie håller även rent från gjutdamm i formen samt ger släta och fina ytor, fria från porer.

 

Tvåstegsraket

Chryso®Dem Xtra-serien fungerar som en helhetslösning i två steg. I steg ett elimineras påbyggnaden av rost med hjälp av Chryso®Dem Xtra 258, i steg två förebygger och underhålls formarna med hjälp av Chryso®Dem Xtra 252

 

– Vi har under en längre tid gjort ett stort antal fabrikstester av produkten, både i Europa och Norden. Resultaten har varit mycket lovande och vi kan nu erbjuda Chryso®Dem Xtra-serien till aktörer på den nordiska marknaden, berättar Marcus Hermansson, teknisk säljare på Chryso Nordic. 

 

Vi på Chryso Nordic AB bistår gärna med råd och teknisk assistans hos Er.