VD ord- God Jul & Gott Nytt År

2019/12/17

Först vill jag tacka kunder och samarbetspartners för det varma välkomnandet jag fått i samband med att jag efterträtt Chryso Nordics tidigare VD Anders Svensson (tillika grundare av Betongkemi).

Anders kommer att stanna kvar i bolaget och fokusera på mer kundspecifika projekt samt att vara ett stöd för mig tills jag blivit helt varm i kläderna.

Så dags för en summering av 2019, som fortsatte i den rasande takt 2018 slutade, med en marknad som varit glödhet. Framåt hösten kunde man skönja en liten avkylning i framför allt bostadsbyggandet, även om det fortfarande var på en hög nivå med historiska mått mätt.

I slutet av november kunde man se en normalisering av marknaden, dock inte någon nedgång, vilket gav branschen lite tid till eftertanke och ladda batterierna inför 2020 då det fortfarande är ett stort behov av nya bostäder och utbyggnad av vår infrastruktur.

 

Som de flesta av Er känner till så ligger Chryso väldigt långt fram när det gäller innovation och framtagande av nya produkter.

Under 2019 lanserade Chryso bland annat ett nytt formsläppsmedel (Dem Xtra), som är ett unikt formsläppmedel med antirostfunktion, för att stävja påbyggnaden av rost i gjutformar.

Problematiken med rost i formar är ett växande problem för många producenter i Sverige, och Dem Xtra har tagits emot mycket positivt av marknaden, i de projekt Dem Xtra använts har påväxten av rost avstannat helt eller kraftigt reducerats.

Chryso Xel Optisol 90 som är en plasticerare med accelerator för fabriksbetong vintertid, lanserades i början av 2019 och har fallit väl ut hos våra samarbetspartners, och är en produkt vi tror mycket på under 2020 då det ställs allt högre krav på bland annat tidsåtgången gällande platsgjutningar.

Dessutom har Chryso utökat sortimentet till prefab industrin med ytterligare Premia produkter samt nya Chryso Fiber S 50S, som en kostnadseffektiv ersättare till befintlig stålfiber.

 

Vi på Chryso Nordic ser fram emot ett mycket intressant 2020 för alla våra kunder och samarbetspartners och önskar Er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År

 

Thomas Orrbeck