Visste du detta om Chryso-gruppen?

2020/03/10
Chryso gruppen har 22 dotterbolag runt om i världen och att tillsammans är vi över 1300 anställda? Att 15% av våra medarbetare arbetar med forskning och utveckling och att 45% arbetar med våra kunder för att kunna ge vår unika kundsupport? Chryso-gruppen är en växande koncern över hela världen.

Men först, låt oss backa banden lite, för det hela började i Frankrike år 1942 då man skapade CHRYSOLEUM, under början av 1990-talet började man växa internationellt och de första dotterbolagen var grannländerna Spanien och Italien, därefter följde man efter med USA, Tjeckien, Storbritannien och Sydafrika. Chryso Nordic är nr 18 av de 22 dotterbolagen och dåvarande Betongkemi Nordic ingick i Chryso-gruppen 2015. Idag är Chryso-guppen närvarande i över 100 länder runt om i världen och är idag över 1300 anställda.

”Chryso-gruppen tillhandahåller lösningar med mervärde till konstruktionsmarknaden, i Sverige arbetar vi främst med betongmarknaden men i övriga världen arbetar men även mycket på cement, golv, dekorativ betong, konstruktionslösningar och industriella applikationer”, berättar Thomas Orrbeck, VD på Chryso Nordic och fortsätter:

Chryso-gruppen designar, producerar, marknadsför och distribuerar våra egna lösningar och system över hela världen. Innovation är en av gruppens hörnstenar och det är något som gruppen satsar mycket på, 15% av gruppens anställda arbetar med forskning och utveckling. Gruppen har 5 st R&D-sites och 26 labb runt om i världen. Det har gett resultat då 35% av omsättningen kommer från produkter som är mindre än 5 år gamla.

”Detta med innovation i gruppen är väldigt intressant, det gör att vi kan ta fram egna produkter för våra nordiska förutsättningar och utmaningar, så som krossad ballast och flera cementtyper”, menar Thomas Orrbeck.  ”Service och kundsupport är något som vi tar väldigt seriöst, och även här är vi med hela vägen, från små skaligt test i labbmiljö till en väl fungerande produktion. Vi har förutsättningarna för att skräddarsy en innovativ betong till ert projekt”